вівторок, 9 листопада 2021 р.

День української писемності та мови



 9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови.
Це свято започаткували ще у 1997 році, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови у консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».
Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.
В нашому класі пройшла виховна година на дану тему:"9 листопада - День української писемності та мови", а після уроків організовано вчителем української мови та літератури Сергою Тетяною Володимирівною свято: "Українська мова - генетичний код нації."  В ході конкурсної програми визначено переможницю конкурсу: "Кращий знавець української мови." Нею стала Летучій Каріна - І місце; Гладир Анастасія - ІІ місце, Озерська Єва та Бараннік Софія - ІІІ місце. Вітаємо переможців!!! Під час проведення конкурсу читав вірші Т.Г. Шевченка Олександр Коваленко!!!

Друзі, говорімо українською, щоб нас побачив світ, побачив успіх України, її духовні та інтелектуальні надбання! 

Вчімо українську та шануймо її! 
















Немає коментарів:

Дописати коментар