пʼятниця, 24 вересня 2021 р.

Презентація книги Олександра Нестерчука: "Щоденник Кам'янського рухівця"

 Для учнів 7-А класу Кам'янського міського ліцею #1 проведено урочисте представлення книги нарисів про суспільно-політичні події на Кам'янщині часів Незалежності України. Автор видання - перший очільник Кам'янського осередку Народного руху України, активіст національно-демократичного табору Олександр Нестерчук. На жаль, через хворобу, він не зміг відвідати захід, тому презентацію проводив працівник Кам'янського заповідника О.Мушта.






Дійство відбувалося в історичному музеї, де ще досі розміщена виставка, присвячена 30-річчю з дня проголошення Акту про Незалежність України. Це дуже посприяло у кращому розумінні тогочасних процесів, адже багато з світлин зробив у той час сам О.Нестерчук, і події, які на фото відображені, автор детально описав у книзі. Власне, саме про окремі визначні дійства та процеси у Кам'янці та околицях і йшлося в ході даного заходу. Зокрема, діти дізнались про те, як у нашому місті вперше таємно підняли синьо-жовтий стяг в ніч на 1 травня 1990 р., як відкривали перший пам'ятник жертвам голодомору в с.Коханівка в квітні 1990 р., чому і за яких обставин побили галицьких студентів у Кам'янці 19 серпня 1990 р. та ін.
Шлях до незалежності був тернистим та тяжким. Й такі краплини суспільно-політичних подій як у нашому краї, сприяли розбурханню цілого озера національного відродження, що і посприяло відновленню державності України. Тому пам'ятаймо будителів українського політичного життя, які спільними зусиллями зуміли досягти мрії, за яку боролись і гинули наші найкращі сини. Слава Україні! Слава героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар