четвер, 27 січня 2022 р.

Виховна година: "Вживання наркотиків та його вплив на організм"

    На виховній годині учні класу зустрілися з працівником поліції Виноградовою Олесею Володимирівною, старшим інспектором сектору ювенальної превенції Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, лейтенантом поліції, яка провела профілактичну бесіду:  "Вживання наркотиків та його вплив на організм" і розповіла про негативний вплив на здоров'я людей вживання наркотиків, розвитку соматичних і психічних захворювань, які є однією з причин збільшення смертності та інвалідизації населення. При наркоманії вражаються внутрішні органи, виникають неврологічні і психічні розлади, розвивається соціальна деградація.

Учні класу переглянули відео фільм, взяли участь в обговоренні даного питання, поставили запитання та отримали вичерпні відповіді про небезпеку вживання наркотиків.










Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.

Учні нашого класу вшанували пам'ять жертв Голокосту, відвідавши Історичний музей ліцею. Учні класу розповіли про трагедію 1932-1933 років, яка охопила їхні родини в ті страшні роки. Ознайомилися з краєзнавчою літературою наших земляків. Вшанували пам'ять замучених голодом - хвилиною мовчання. 













субота, 22 січня 2022 р.

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу. 

Учні 7-А класу взяли активну участь у святкуванні Соборності України. з учнями 10-Б класу відтворили ланцюг єдності.





четвер, 20 січня 2022 р.

Зустріч з Нестерчуком О.В.

 У музеї ліцею відбулася зустріч з Нестерчуком Олександром Васильовичем, автором книги "Щоденник кам'янського рухівця". Учні з великим захопленням слухали розповідь очевидця подій створення незалежності нашої України на території нашого краю та на Черкащині; ставили запитання та з цікавістю розглядали фотографії тих подій. На кінець зустрічі Олександр Васильвич  подарував книгу до Історичного музею ліцею.










пʼятниця, 14 січня 2022 р.

Виховна година: "Школа - простір демократії"

    Одним із визначальних чинників соціалізації індивіда виступає школа. Це стало можливим завдяки тому, що в сучасному суспільстві шкільна освіта для всіх доступна й обов’язкова. Через систему взаємодії вчителів та учнів молодь ознайомлюється з накопиченими в суспільстві знаннями, духовними надбаннями й соціальним досвідом. Школа дозволяє дитині навчатися, використовувати власні індивідуальні ресурси й можливості, орієнтуватися в основних видах суспільно корисної діяльності й підготуватися до виконання суспільних обов’язків. Учителі, учні та їхні батьки об’єднані у шкільну громаду. Завданням шкільної громади є взаємовигідна співпраця заради підготовки учнів до дорослого життя поза межами навчальних планів. Активна участь учнів у житті шкільної громади допоможе їм набути корисних соціальних навичок. Також така форма співпраці передбачає спільну відповідальність за освітні успіхи. 14.01.22 в класі відбулася виховна година: "Школа - простір демократії." Учні класу згадали правила для учнів, принципи шкільної демократії нашого ліцею та завдання, права та обов'язки  учнів.