вівторок, 24 грудня 2019 р.

  5-А Крутіше всих ! Новорічна програма!!!

     Кам'янський ліцей №1
 Кам'янської міської ради Черкаської області





                                          Результат пошуку зображень за запитом християнські привітання з новим роком та різдвом христовим














































Результат пошуку зображень за запитом християнські привітання з новим роком та різдвом христовим







Результат пошуку зображень за запитом християнські привітання з новим роком та різдвом христовим


Результат пошуку зображень за запитом християнські привітання з новим роком та різдвом христовим









Результат пошуку зображень за запитом з новим роком та різдвом"

субота, 23 листопада 2019 р.

День пам'яті жертв Голодомору 2019: коли українці згадують жертв геноциду.

День пам’яті жертв Голодомору цьогоріч вшановують 23 листопада. День пам'яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада на підставі президентських указів 1998 та 2007 років. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/10756875-den-pam-yati-zhertv-golodomoru-2019-koli-ukrajinci-zgaduyut-zhertv-genocidu.html

                            Результат пошуку зображень за запитом "день пам'яті жертв голодомору 2019"



                           

                             

четвер, 21 листопада 2019 р.

21 листопада День гідності та свободи!!!

Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.
\

Гідність людини не в її походженні. Бог не створив рабства, але обдарував людину свободою. (Іоанн Златоуст)


Гідність[ ред. код] ... Гі́дність це поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність всякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, що означає особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості.

Революція гідності. У цих словах вся квінтесенція тої туги за Європою, що підняла Україну, туги за людською гідністю.

Гідність. Поняття на чуттєвому рівні відоме кожному, інтуїтивно воно виглядає цілком зрозумілим. Проблеми – як, зрештою, з кожним почуттям – зачинаються при спробі проговорити цю інтуїцію. Але спробую.

Отож, почну з позиціонування слова – ще не поняття, а слова – в системі мови. Семантично, "гідність" – в першому наближенні – це усвідомлення своєї значимості, самоповага і повага до значимості чужої особистості. https://zbruc.eu/node/21702


Свобо́да — можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей на основі знання об'єктивної дійсності. Юридично, свобода — це можливість людини поводитись відповідно до своїх волевиявлень, тобто робити все, що бажається, але тільки те, що не заборонено законом і не спричиняє невиправданої шкоди правам і свободі інших людей. Абсолютна свобода — свобода робити все, що бажається, справжня правова свобода — свобода робити все, що подобається, але без шкоди свободі і правам інших людей. Завдання права полягає в тому, щоб свободу усіх ввести в розумні справедливі рамки[1]Libertas est  potestas faciendi id, quod jure licet (Свобода — це можливість робити дозволене правом).


.День революції гідності Цього дня, 21 листопада, вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го і восени-взимку 2014 року захистили національні інтереси української держави та її європейський вибір. 21 листопада шанують пам’ять тих, хто віддав своє життя заради вільної України. 21 листопада 2013 року громадяни України вийшли на київський Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. У ніч із 29 на 30 листопада активістів жорстоко розігнали правоохоронці, що перетворило мирний Євромайдан на Революцію Гідності. Революція призвела до численних людських жертв і закінчилася поваленням режиму Януковича і втечею екс-президента. Незабаром після цього Росія відкрито виявила агресію проти України, анексувавши Крим і почавши війну на Донбасі – спочатку силами найманців і терористів, а пізніше потайки ввівши на схід України регулярні війська.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/10760585-sogodni-v-ukrajini-vidznachayut-den-gidnosti-ta-svobodi-video.html



                                         







Закон гідних – творити добро і не сваритися. (Лао-цзи)

 Не те шкода, що людина позбулася своїх грошей, будинку, маєтку – все це не належить людині. А те шкода, коли людина втрачає свою справжню власність – свою людську гідність. (Епіктет)




неділя, 17 листопада 2019 р.

У Камʹянській міській обʹєднаній 

територіальній громаді відкрили

             «ChildrenMusicPark»

У рамках конкурсу культурно-мистецьких проектів Малі міста – великі враження, що реалізовується за підтримки уряду та Міністерства культури України, цього року Кам’янка стала переможцем проекту «ChildrenMusicPark».
Нагадаємо, ідея конкурсу належить ГО «Інститут культурної політики». Він уже другий рік поспіль реалізується Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за підтримки Міністерства культури України.
Основною ідеєю проекту є підтримка культурного надбання та традицій міста, які тісно пов’язані з культурним спадком всесвітньо відомого композитора П.І.Чайковського.
На території скверу облаштовано паркову зону та інсталяції, що відтворюють  26 п’єс «Дитячого  альбому»  створені геніальним композитором П.І.Чайковського, який був написаний в Кам’янці та присвячений його племінникам. На алеях парку розташовано «ошатно вбрані» макети книг, на розкритих сторінках яких зображено сюжети кожної із тематичних п’єс, а поруч з кожною з картинок вступні ноти музики цього твору.
Після урочистостей жителі та гості свята мали змогу поринути в неповторну атмосферу ХІХ століття, відвідати місця, що надихали великого композитора. На території музею О. С. Пушкіна та П. І. Чайковського, гостей свята чекали міські пейзажі минулого століття, костюмовані дійства та концертна програма, яку зіграли на роялі Чайковського.
      Учні нашого класу також прийняли участь 
                  в концертній програмі!


                       Донець Єва





                   Баліцький Тимофій

                                  
Дякуємо за участь в заходах які 
придставляють і популізують 
Кам'янку,як 
центр світової  музичної спадщини 
П.І.Чайковського.





четвер, 14 листопада 2019 р.

Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної грамотності "Бобер"

Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної грамотності "Бобер" в 5-А класі (підгрупа вчителя інформатики Олефіренко Н.М.)
Цікаві завдання, що сприяють розвитку логічного мислення, дуже сподобалися учасникам.